Vraag & Antwoord

Nu in verkoop

Veelgestelde Vragen

Neem contact op met de makelaar als jouw vraag er niet bij staat.

Algemeen

De Valkenboskerk is een icoon in Den Haag. Gelegen op het kruispunt Zuiderparklaan en de Loosduinsekade. Vanaf hier ben je snel in de  Weimarstraat, het Regentessekwartier en  Zeeheldenkwartier. Het stadscentrum bereik je in circa 10 minuten én ook naar het strand fiets je vanaf hier binnen een kwartiertje. Kortom, in de Valkenboskerk woon je zeer centraal in ‘De stad aan zee’.

Ja, de Valkenboskerk krijgt een Vereniging van Eigenaren (VvE). Deze vereniging regelt het beheer en het onderhoud van het gebouw. Alle eigenaren van een woning in het gebouw zijn lid van de VvE. De VvE heeft een bestuur dat de taken uitvoert.

De VvE voor de Valkenboskerk wordt vlak voor de oplevering opgericht.

Voor een indicatie van de bijdrage kan ongeveer gerekend worden op €2,50 per m², per maand. Hoe groter uw woning, hoe hoger uw bijdrage. Elke maand betaalt u servicekosten aan de VvE. Van de servicekosten worden onder andere verzekeringen betaald en geld voor onderhoud gereserveerd. Gebruikelijk is dat de bijdrage aan de VvE maandelijks betaald wordt. Bij de oprichtingsvergadering van de VvE, die gehouden wordt voordat de oplevering van de woningen plaatsvindt, wordt bepaald hoe hoog de bijdrage is.

De Valkenboskerk is een hub–locatie; fijn om te zijn en makkelijk om erop uit te gaan. Vanuit hier ben je met de fiets of tram zo op het strand, in het centrum of op het station. Bus 21, 23, 25 en buslijn stoppen in de nabijheid van de Valkenboskerk. Tram 2 stopt voor de deur en brengt je binnen 10 minuten in hartje centrum en een paar minuten later bij het Centraal Station. Trams 4, 6 en 12 bevinden zich op 5 minuten loopafstand. De uitvalswegen 4, A12 of A13 richting steden als Leiden, Utrecht en Rotterdam zijn vanuit deze locatie ook vlot bereikbaar. Op loopafstand bevinden zich tal van winkels en andere voorzieningen.

Parkeren

Overdag is het gratis parkeren in de wijk. Alleen van 00.00 uur tot 06.00 uur is het betaald parkeren in de omgeving. Kopers krijgen geen parkeervergunning om ‘s nachts gratis op de openbare weg te parkeren. Kopers van een torenwoning, hoekwoning, loft en een aantal andere woningen kunnen een eigen parkeerplek huren op nog geen 450 meter afstand en een ondergrondse parkeergarage. Deze bevindt zich op de Escamplaan 61 op 6 minuten loopafstand. In de woningzoeker kun je zien bij welke woningen het mogelijk is om een parkeerplek te huren. De kosten van een huurplek in deze garage bedragen circa € 68,- per maand. Als je geen auto wenst te parkeren is het huren van een parkeerplek voor deze woningen niet verplicht. Als bewoner kun je een bezoekerspas voor parkeren in de wijk aanvragen bij de gemeente Den Haag.

Aangezien er niet door iedere koper een privé parkeerplek gehuurd kan worden, is er de mogelijkheid tot gebruik van deelauto’s die voor de ingang aan de Loosduinsekade geplaatst mogen worden. De gemeente heeft 3 parkeerplekken gereserveerd voor het plaatsen van deelauto’s exclusief voor de bewoners van de Valkenboskerk. Binnen de VvE zal gekozen worden hoeveel en welke auto’s men wenst te huren of leasen hiervoor. De vaste maandelijkse kosten zijn voor de VvE, de variabele kosten zijn voor de gebruiker. Hoe meer er van een auto gebruik gemaakt wordt, hoe lager de vaste kosten. Het is dus een afweging voor de VvE hoe men inschat wat het gebruik gaat worden. Daarnaast kan men ook besluiten het gebruik van de deelauto’s open te stellen aan andere bewoners van de wijk. Andere Haagse wijken hebben hier al ervaring mee; kijk op www.wijzijndeel.nl voor meer informatie.

Aan de achterzijde is rekening gehouden met een ruime, gezamenlijke fietsenstalling.

Ja, in de gezamenlijke fietsenstalling is rekening gehouden met opladen van elektrische fietsen.

De Woningen

De Valkenboskerk is een transformatie naar 36 duurzame koopwoningen.

De hoogwaardige afwerking staat garant voor jarenlang zorgeloos genieten. Hier woon je straks in een gasloos en energiezuinig gebouw. Goed geïsoleerd, voorzien van dubbele beglazing én voorzien van de nieuwste technieken op gebied van duurzaamheid. Zo worden de woningen aangesloten op het netwerk van de stadsverwarming. Daken, gevels en beglazing zijn uitstekend geïsoleerd, zelfs op nieuwbouw niveau, en de eigen WTW-ventilatie realiseert het gehele jaar door een comfortabel woonklimaat.

Ja, alle woningen worden voorzien van vloerverwarming.

Woningen worden uitgevoerd met gebalanceerde WTW ventilatie, waarbij er een decentrale ventilatie-unit wordt geplaatst aan de buitengevel. Deze zorgt voor toe- en afvoer in de ruimte met warmte-terugwinning.

Ter illustratie van het type WTW kun je kijken op: https://www.climarad.nl/producten/climarad-ventura-v1c-s/

Dat is de warme meterkast en maakt onderdeel uit van de stadsverwarming. Deze meterkast moet separaat zijn van de meterkast voor elektra (koude meterkast).

Persoonlijke woonwensen

Na ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst van je toekomstig nieuwe thuis zal de kopers begeleider contact met je opnemen. De kopers begeleider is een ervaren coördinator die door de aannemer is aangesteld om alle wensen van kopers in kaart te brengen en deze zo mogelijk te integreren in het bouwproces.  Er wordt direct gestart met het doornemen van jouw woonwensen en de extra opties die de aannemer voor jou kan verzorgen.

De woningen worden niet standaard voorzien van een keuken. Bij oplevering van de woningen zijn wel de nodige voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van de keuken. Je kunt in afstemming met de aannemer bepalen of je via hen een keuken laat plaatsen of dit zelf doet.

De woningen worden standaard voorzien van sanitair en tegelwerk in badkamer en toilet(ten). Na aankoop van je woning word je door de kopers begeleider geïnformeerd over de mogelijkheden.

Persoonlijke woonwensen kun je direct na aankoop van de woning met de kopers begeleider bespreken.

Aan straatzijde is het aanzicht beschermd, dus daar kan geen zonwering aan de buitenzijde toegepast worden. Uiteraard wel op individuele basis aan de binnenzijde. Aan de binnenzijde (achter- en zijgevel gezien vanuit Zuiderparklaan) kan zonwering op individuele basis toegepast worden.

Inschrijven

Aanmelden als geïnteresseerde voor de Valkenboskerk kan digitaal via deze website. Dit doe je door jouw gegevens achter te laten in de aanmeldomgeving. Je wordt dan toegevoegd aan het mailingbestand. Dit is dus geen officiële inschrijving voor een woning!

De Valkenboskerk is in verkoop. Inschrijven voor jouw droomhuis kan eenvoudig online via het Inschrijfformulier. Als je alle stappen doorloopt, kun je het inschrijfformulier volledig ingevuld indienen. Je kunt ook direct contact opnemen met één van de makelaars en een afspraak maken om je inschrijving in orde te maken. De makelaars zijn je graag van dienst!

Bij het toewijzen van een woning waarbij meerdere kandidaten interesse hebben in hetzelfde bouwnummer, wordt gekeken of een kandidaat een financiële check heeft laten doen. Het laten uitvoeren en meesturen van een financiële check kan in je voordeel werken.

Een financiële check geeft aan dat je weet welk bedrag je bij de bank kunt lenen. Je kunt dit laten weten door een document van je bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker bij de inschrijving mee te sturen. Betaal je uit eigen middelen, dan kun je een verklaring ‘aankoop uit eigen vermogen’ meesturen en heb je geen financiële check nodig.

Nee, het ondertekenen van de stukken verloopt straks via Ellens Lentze Notariaat Mediaton gevestigd in de Parkstraat 93, in Den Haag. Meer informatie over dit kantoor kun je lezen op: https://www.ellenslentze.nl.

De ontwikkelaar zal de toewijzing doen op basis van de verkregen gegevens, eerste voorkeuren en een zo optimaal mogelijke bezetting van het project.

Proces & Planning

Start sloop: prognose Q2 2023

Start bouw: n.t.b.

De aannemer rekent met circa 5 kwartalen bouwtijd.

Prognose van de oplevering van de woningen is bekend bij start bouw.

Jazeker. Er wordt door de aannemer gebouwd onder het garantiepakket van Bouwgarant. Daarmee ben je als koper verzekerd van een kwalitatief eindresultaat. Meer informatie hierover kun je lezen op www.bouwgarant.nl.

Door het lidmaatschap van de aannemer bij Bouwgarant en de acceptatie van dit transformatieproject bij de verzekeraar, ben je als koper van een woning zekergesteld. De woning wordt gegarandeerd afgebouwd, ook als er zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Als eigenaar heb je ook de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie kun je kijken op www.bouwgarant.nl.

De garantie en bijbehorende periode is vastgelegd in de garantieregeling van Bouwgarant.

Financiering

Vrij Op Naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief bijkomende kosten zoals:

  • kosten van architect en overige adviseurs
  • toezichtkosten tijdens de bouw
  • bouw- en grondkosten
  • alle woningen zijn voorzien van een badkamer en toilet met tegels & sanitair
  • éénmalige aansluitkosten -nutsvoorzieningen: elektra, water en riolering
  • notaris- en kadaster kosten voor de aankoop van je woning
  • omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijk bepaalde verhogingen van het BTW tarief worden doorberekend
  • kosten Certificaat Bouwgarant
  • Kosten voor eventueel meerwerk kopers opties
  • de keuken
  • advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening
  • abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen
  • notaris- en kadaster kosten voor je hypotheek
  • renteverlies tijdens de bouw.

Nadat je de overeenkomsten hebt getekend, kun je een hypotheek aanvragen. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben, dit wil je uiteraard zo spoedig mogelijk geregeld hebben zodat je de zekerheid van financiering hebt.

De meeste banken verstrekken een rentekorting voor woningen die energiezuinig worden opgeleverd. Het is goed om te informeren naar de voorwaarden van je hypotheekverstrekker. Ook is de NHG grens voor 2023 verhoogd tot € 405.000,- wat voor een woning met een koopsom onder dit bedrag kan leiden tot een lagere rente dan een reguliere hypotheek.

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond.

De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente.

Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen naar je hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Ja, minimaal 70% van de 36 koopwoningen dient verkocht te zijn voordat de bouw kan beginnen.

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomst of zoveel later als vastgelegd in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente/grondrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van twee maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Daarnaast wordt er ook een maximale maandlast opgenomen op basis waarvan je de overeenkomst kunt ontbinden.