Financiële check

Rabobank helpt je bij de financiële verklaring

De financiering is een belangrijk onderdeel bij de koop van een nieuwe woning. Heb je interesse in één of meerdere woningen in project Valkenboskerk? Dan ontvangen wij graag jouw financiële verklaring zodra de verkoop is gestart. Rabobank biedt de mogelijkheid dit eenvoudig te regelen.

Hoe werkt het?

De financiële verklaring kan in jouw voordeel werken! Zijn er bij het toewijzen van de woningen meerdere kandidaten voor 1 bouwnummer, dan kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Jij kunt ons dit laten weten door een gewaarmerkte brief van jouw hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden bij inschrijving. Je kunt de financiële check gemakkelijk laten uitvoeren door een financieel adviseur van Rabobank. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Aanvragen Financiële Check

Financieel adviseur nieuwbouw van Rabobank, Dennis Roepman is nauw betrokken bij het project Valkenboskerk. Hij gaat graag met jou in gesprek over jouw woonwensen en plannen voor een nieuwe woning in Den Haag. Met zijn kennis en betrokkenheid bij het project bespreekt hij met jullie de financiële mogelijkheden, zodat je weloverwogen een keuze kunt maken. Alle informatie over de hypotheken van Rabobank vind je op deze webpagina en over nieuwbouw op deze webpagina.

Energiezuinig en duurzaam wonen

Rabobank stimuleert energiezuinig en duurzaam wonen. En dat belonen we. Koop je een milieuvriendelijke en duurzame woning in project Ons Dorp? Dan krijg jij een extra duurzaamheidskorting. Bekijk meer informatie op de website van de Rabobank om de voorwaarden te bekijken.

Neem contact op met Rabobank nieuwbouw adviseur: Dennis Roepman

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis financiële check voor jouw woning in Valkenboskerk in Den Haag.

Neem contact op met Rabobank adviseur Dennis Roepman via 06 82 50 77 41
of stuur een e-mail naar Rabobank Nieuwbouwteam. Of vraag hieronder met behulp van de button jouw financiële check/ verklaring digitaal aan!

Aanvragen Financiële Check

In gesprek met

Voor project Valkenboskerk is de Rabobank geselecteerd als financiële partner**. Sinds enkele jaren heeft de Rabobank een speciale afdeling die specifiek gericht is op nieuwbouw en waarbij vaste contactpersonen zijn aangesteld voor een project. Financieel adviseur van de Rabobank – Dennis Roepman is nauw betrokken bij het project Valkenboskerk. Hij gaat  graag met u in gesprek over uw woonwensen en plannen voor een nieuwe woning. Met zijn kennis en betrokkenheid bij het project bespreekt hij met u de financiële mogelijkheden, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

We spraken met Dennis Roepman over het project Valkenboskerk en de voordelen die de Rabobank biedt aan geïnteresseerden voor een woning in dit project.  

Ja, voor nieuwbouwwoningen en woningen met een A++ energielabel hebben we een scherp (nieuwbouw)rente tarief.

Heel goed! We staan in de top van rentelijsten van de grote genoteerde hypotheekverstrekkers voor het nieuwbouwtarief, met duurzaamheidskorting.

De rente kan mee worden verhuisd naar de nieuwe woning. Of het nu om een hypotheek afgesloten met basisvoorwaarden of plusvoorwaarden gaat. Uiteraard moet de voorgaande hypotheek wel afgesloten zijn bij de Rabobank.

Dat verscheelt per voorwaarden en dat is 10% of 20% per jaar over de hoofdsom.

Maar als de rente die je betaalt lager is of gelijk is aan de vergelijkingsrente dan ben je zelfs geen vergoeding verschuldigd.

Veel mensen denken dat dit niet meer mogelijk is, maar het kan nog steeds tot 50% van de waarde van je woning. Het voordeel van een aflossingsvrije lening kan zijn dat je maandlasten dan lager zijn. Want je lost er niet op af en die lasten vallen dan weg. Het nadeel kan zijn dat je de rente over deze (nieuwe) aflossingsvrije lening fiscaal niet aftrekbaar kan maken. Alleen wanneer je al een aflossingsvrije lening had en de rente daarvan aftrekbaar was, kan dat ook op de nieuwe woning. Uiteindelijk hou je dan wel een lening over die altijd blijft doorlopen, ook op het moment dat je met pensioen gaat bijvoorbeeld.

Ja, wij helpen de klanten aan een financiële check** op voorhand voor inschrijving van een nieuwbouwwoning. Dit biedt de klanten alvast een inzicht in hun maandlasten en mogelijkheden voordat zij inschrijven op die woning. Daarbij geeft dit geeft de verkopende partij meer inzicht over de betaalbaarheid van de woning bij de toewijzing van een nieuwbouwwoning.

De Rabobank neemt binnen een dag contact op bij de aanvraag van een financiële check. Na het bespreken van de financiële gegevens met de klant kunnen wij binnen een half uur à 3 kwartier de check naar klanten sturen en kunnen zij snel inschrijven voor hun droomhuis. Na toewijzing nemen we weer spoedig contact op om klanten te helpen en te kunnen voorzien van de hypotheekofferte. De contacten met de financieel adviseurs zijn direct en de lijnen zijn kort.

De rentevergoeding op het bouwdepot is gelijk aan de rente die je betaalt. Zo betaal je uiteindelijk dus alleen de rente over de lening wat je gebruikt hebt en niet over het deel wat je nog niet gebruikt hebt.

De overbruggingshypotheek heeft een looptijd van 2 jaar en als de nieuwe woning dan nog niet af is en de oude woning nog niet verkocht, gaan we in gesprek en verlengen we de overbruggingshypotheek zodat deze aansluit bij de bouwtijd.

Binnen 24 uur zal er contact opgenomen worden, zodat de actuele rente z.s.m. kan worden vastgelegd. Dit contact is direct met de financieel adviseur, wat de lijnen weer kort houdt.

De geldigheid van de hypotheekofferte is onlangs verruimd naar 1 jaar of 1,5 jaar. We merken nu aan klanten dat zij sneller de woning te koop zetten, zodat zij weten waar zij aan toe zijn bij de verkoop van hun woning en waarmee zij rekening moeten houden. Voor de kopers van die huizen is het dan weer van belang dat ze nu de rente kunnen vastzetten en wel bereid zijn (om net als bij nieuwbouw) wat langer te wachten op hun nieuwe woning. En dat is in deze markt erg belangrijk. 

Interesse in de financieringsmogelijkheden bij de Rabobank of wilt u een financiële check aanvragen? U kunt contact opnemen met Dennis Roepman (dennis.roepman@rabobank.nl, 06-82 50 77 41).

*“kandidaten met een financiële check kunnen met voorrang behandeld worden. Het maakt niet uit of u een financiële check aanlevert van de Rabobank of uw eigen financieel adviseur.”

Alle informatie over de hypotheken van de Rabobank vindt u op https://www.rabobank.nl/particulieren/hypotheek en www.rabobank.nl/nieuwbouw